divendres, 31 d’octubre de 2014

Ressenya: Traición


Traición

Heyy!! Avui us porto la ressenya d'un llibre que et farà valorar a tu mateix, que et farà pensar sobre la bellesa i els ideals que en tenim d'aquesta... 


DADES DEL LLIBRE:

Títol: Traición


Autor: Scott Westerfeld:Pàgines: 437Persona: 3aSaga: Uglies #1Idioma: Castellà


Cómo todos los chicos de su edad, Tally está impaciente por cumplir los 16 años porqué entonces las autoridades la someterán a una operación estética para convertirla en perfecta. Pero justo antes de su cumpleaños su mejor amiga Shay huye para unirse a la resistencia, un grupo de imperfectos que viven en una ciudad secreta. Entonces las autoridades le ofrecen a Tally la peor de las disyuntivas: o ir en busca de Shay y devolverla al mundo civilizado o permanecer imperfecta para siempre. 


( Les frases estan en castellà perquè no hi ha la versió del llibre en català )

"-No es el trayecto lo que requiere valentía, Tally, es abandonar el hogar.-"

 

 "-Mi nombre es Tally Youngblood, convertidme en perfecta.-"


 
"-Lo que haces, tu forma de pensar, eso te hace hermosa.-""-No estamos locas, Tally. Nosotras somos normales. Puede que no seamos preciosas, pero por lo menos no somos unas exageradas muñecas Barbie.-"


"-Tal vez ellos no quieren que se den cuenta de que cada civilización tiene su debilidad. Siempre hay una cosa que dependemos. Y si alguien se lo lleva todo lo que queda es un poco de historia en una clase de historia.-"Aquest llibre ens explica la història de Tally, que està a punt de complir els 16 anys. Arribar a aquesta edat vol dir sotmetres a una gran operació estètica per convertir-se en una persona perfecta. En aquesta operació li canviaran la pell, la cara, el cabell... perquè pugui viure a "Nueva Belleza" amb els altres perfectes.
La Tally sempre ha desitjat que arribés aquest dia i encara més quan el seu millor amic és converteix en un perfecte i es queda sola. Però tot canvia quan coneix a la Shay, una noia amb unes altres idees, que li agrada divertir-se i viure aventures. De seguida les dues es fan molt bones amigues. Abans de sometres a l'operació la Shay li diu a la Tally que ella no vol ser perfecta i que marxarà a la "Ciutat del Fum" amb l'altra gent imperfecta .
Després de que la Shay marxi, les autoritats li ofereixen "un tracte" en el que o va a buscar la Shay i la porta de tornada o mai es convertirà en Perfecta.


  
Aconseguirà la Tally trobar a la Shay i fer que torni? Es convertirà en una perfecta al final? Diferent.
Aquesta paraula el descriu molt bé ja que és un llibre que tracta sobre els ideals de bellesa, sobre ser perfecte... A part d'això també hi té la típica trama d'amor ( com era d'esperar ) però està una mica en segon pla i això m'ha gradat bastant. 
Tot i això no ha sigut una de les distopies que més m'ha agradat ja que en certs moment la història se't podia fer bastant pesada i cansada però té un cert atractiu que des del primer moment no et deixa parar de llegir.


La pluma de l'autor, Scott Westerfeld, és bastant juvenil i fresca ja que fa que no puguis parar de llegir el llibre. El ritme del la história és molt àgil i bastant ràpida i fa que en molt poc temps hagis pogut acabr el llibre. Una de les coses que l'hi he trobat en contra han sigut els personatges ja que no he arribat a connectar amb cap d'ells.I ara toca parlar del... FINAL!!! CONTÉ SPOLIERS!!

Sincerament aquest final és molt inesperat ja que no m'esperava que acabes així. També és molt obert i et fa agafar la necessitat de llegir el següent llibre de la col·lecció. 

FI SPOLIERS!!


  
I ara toca parlar dels... PERSONATGES!!!

Tally: És la protagonista del llibre. És una noiaque canvia bastant del principi del llibre al final ja que comença sent una noia callada i molt reservada i es transforma en una noia valenta i decidida. David: És un dels habitants de la Ciutat del Fum. És u noi responsable, valent i sempre tocant de peus a terra. També és simpàtic i comprensiu. Durant la història es van explicant detalls de la seva vida, de la dels seus pares...

El millor: La originalitat de la història.

El pitjor: En alguns moments se't feia bastant pesada.

Bastant bé!                           3,5/5Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada