divendres, 29 d’agost del 2014

Ressenya: Divergent


Divergent

Hey!! Tenia tantes ganes de fer la ressenya d'aquest llibre que buff... no sé ni per on començar!! La veritat és que aquest llibre m'ha fet sentir mil emocions, m'ha fet riure, cridar, enfadar-me... Però bueno tot i així és un llibre que val la pena llegir.


DADES DEL LLIBRE



- Títol: Divergent


- Autora: Veronica Roth


- Pàgines: 460


- Persona: 1a persona


- Saga: Divergent #1


- Idioma: català ( jo me'l vaig llegir en castellà)



SINOPSIS


UNA DECISIÓ 

UNA DECISIÓ
DETERMINA ELS TEUS AMICS

UNA DECISIÓ 
DEFINEIX LES TEVES CREENCES

UNA DECISIÓ 
MARCA LA TEVA LLEIALTAT

UNA DECISIÓ
ET POT CANVIAR PER SEMPRE 
Frases del llibre

"-A La majoria dels nois els agradaria quedar atrapats en un lloc estret amb una noia, saps? Comento, posant els ulls en blanc.
-No Als claustrofòbics, Tris! -exclama. "



"-Tres corbs, un per cada membre de la família que he deixat-"





 " -Tinc por d'estar amb ell. L'afecte sempre m'ha inquietat, però no sabia fins a quin punt aquest sentiment m'arribaria tan endins.-"


"-Ja no sóc la Tris, l'altruista, ni la Tris, la valenta.  Suposo que ara em toca ser alguna cosa més que això-"






"-Creiem en els actes quotidians de la valentia, en el coratge que impulsa a una persona  defensar-n'hi una altra.-" 






"-És impossible no tenir por a res, te'n recordes? Perquè encara hi ha coses que t'importen, t'importa la teva vida.-"






Breu resum: 

El llibre està ambientat en un distòpic Chicago on la societat està dividida en cinc facions: 
-Abnegació: És valora l'atruisme i saber ajudar a les latres persones sense pensar en tu mateix.
-Erudició: És valora la inteligència.
-Osadía: És valora la valentia i les ganes de defensar en el que tu creus.
-Cordialitat: És valora l'amistat entre les persones.
-Veritat: És valora l'honestedat.

Fins als 16 anys vius amb la teva familia a dins de la facció on pertanys, portant la roba i els colors d'aquella facció... Quan compleixes els 16 anys cada persona ha de decidir en quina facció vol pertanyer depenent del resultat que hagin tret a les proves d'aptitud però recordant sempre una cosa: 

La facció abans que la sang.


Si decideixes canviar de facció hauràs de deixar a la teva família, als eus amics, la teva casa... però si et quedes potser et toca viure una vida que no t'agrada.

 
La Beatrice Prior ( la protagonista del llibre ) s'ha d'enfrontar a aquesta decisió que li pot canviar la vida però, decidirà quedar-se o marxar?



OPINIÓ PERSONAL:

Impresionant
M'ha encantat!! ( tant el llibre com tota la trilogia ). És un llibre que et porta a un nou món per descobrir on poques coses són el que semblen ser i t'enssenya una gran lliçó sobre l'amistat, la valentia i l'amor. També m'agrada molt la manera en que ens permet posar-nos a dins del personatge i poder expetimentar el que la Tris sent!!








Crec que la Veronica en aquest llibre s´hi ha lluit!! És un llibre que tot i tenir bastantes pàgines no se m'ha fet gens llarg ja que la seva manera d'escriure ajuda molt. La manera d'escriure de la Veronica trobo que és meravellosa, captivadora i àgil ja que tota l'estona t'anima aseguir llegint!!




 I ara toca el... FINAL!! CONTÉ SPOLIERS!!

La veritat és que no és un final ni trist ni feliç ja que la Tris, el Tobias, el Caleb, el Peter i el Marcus han d'abandonar les seves vides tot el que coneixen ja que han trencat totes les normes que hi havia dins d'aquesta societat i una d'elles és ser divergent!!
Tot i així el final m'ha encantat, ja que el trobo molt acertat però encara m'ha agradat més quan el Tobias li diu a la Tris que l'estima!! ( oixx que bonic!! ) 
FI SPOLIERS!!






I per fi toca... PERSONATGES!!!

Beatrice/Tris Prior: És l'ànima del llibre!! Sense ella aquest llibre no seria el mateix. És un dels personatges més valents que m'he pogut trobar mai en un llibre ( els que us hagueu llegit la trilogia sencera ja sabeu perquè ) Simplement m'encanta <4 









Cuatre/Tobias Eaton: Simplement és perfecte!! La manera que té de protegir a la Tris, la menera que té de veure el món, les ganes de defensar el que ell creu... M'encanta la seva forma de ser i d'intentar superar les seves pors. Sense ell el llibre tampoc no tindria gaire sentit!<4 




PUNTUACIÓ: 

El millor: És molt adictiu i imprevisible
El pitjor: Res

Perfecte és quedar-se curt *-*    5/5  

 


2 comentaris:

  1. podries donar-me el teu correu, m'agradaria comentar divergent en privat..

    ResponElimina